miércoles, 11 de junio de 2014

context geografic . Xavi Viola , Cesar Torrico .


Principals aiguamolls del món



Aiguamoll de Brasil:
El Pantanal és un dels aiguamolls més grans i més ben conservats del món, amb una superfície total de 150.000 km2. El seu complex sistema de pantans, planes d'inundació, llacunes i línies de drenatge interconnectades és la llar de més de 658 espècies d'aus, 190 de mamífers, 50 de rèptils, 270 espècies de peixos i una veritablement excepcionals 1.132 espècies de papallones.


garça en el Aiguamoll de Brasil         Aiguamoll de Brasil

Camargue (Franca)
La Camargue abasta el delta del riu Roine, al sud-est de França. Aproximadament un terç de la Camargue és o llacs o aiguamolls. És un dels millors llocs d'Europa per a l'observació d'aus. Els seus estanys de salmorra proporcionen un dels pocs hàbitats europeus pel flamenc. També és famós pel toro i el cavall Camargue Camargue.



aiguamolls de 
Camargue


Parc Nacional de Basur (Indonesia)
Parc Nacional Wasur és una regió enorme aiguamoll a la província indonèsia de Papua, a l'illa de Nova Guinea. Anomenat el Serengeti de Papua causa de la seva increïble biodiversitat, el Parc Nacional Wasur acull un gran nombre d'animals rars i aus, especialment al voltant del llac Rawa Biru. Hi ha moltes espècies d'aus aquàtiques i aus migratòries aquí juntament amb casuarios i wallabies. Desafortunadament els sistemes de pastures inundables naturals del parc es troben amenaçats per la invasió d'espècies exòtiques.

Parc Nacional de Basur

Aiguamolls de Kakadu (Australia)

És un parc divers, aproximadament la meitat de la mida de Suïssa es troba al Territori del Nord d'Austràlia. Els cocodrils d'aigua dolça i salada dormen en les riberes dels nombrosos rius i billabongs la major part del dia, però també pot ser vist surant o nedant en l'aigua. Una de les fites més coneguts de Kakadu és el billabong Yellow Water. Situat a prop de la petita ciutat de Cooinda, Yellow Water és la llar de cocodrils, cavalls salvatges, búfals i altres animals salvatges. El billabong, que inunda a unir-se a altres cursos d'aigua durant la temporada tropical, també atrau milions d'aus migratòries cada any.

Aiguamolls de Kakadu

Aiguamolls de Kerala (India)
Els aiguamolls de Kerala són una cadena de llacunes i llacs s'estén paral.lela a la costa del Mar Aràbic a l'estat de Kerala al sud de l'Índia. La xarxa inclou cinc grans llacs units per canals, alimentats per 38 rius. Les aigües estancades són la llar de moltes espècies úniques de la vida aquàtica incloent crancs, granotes aus i animals com les llúdrigues i tortugues d'aigua. La zona s'està convertint en un popular destí turístic amb diversos grans Kettuvallams (vaixells d'arròs avui convertits en hotels flotants)







 casa flotant  
de Kerala





Aiguamolls de Kerala

Aiguamolls del (Okawango Botswana)

El delta de l'Okavango és més gran i més bell oasi d'Àfrica. Impetuoses aigües del riu buida sobre les sorres del Kalahari. L'enorme set de desert de Kalahari desapareix de forma local en un desert verd-blau d'aigua dolça, amb maragdes canyars i arbres altíssims. Això porta a la vida silvestre a grans quantitats, ja que s'aprofiten d'aquest abeurador massiu.

   
El aiguamill de l'Okavango                             elefants al l'Okavango


Kafue (Zambia)

Els Pisos de Kafue es troben al centre de Zàmbia llarg del riu Kafue. Aquest paisatge d'aiguamolls únic de pastures, llacunes, maresmes, pantans i canyars abasta uns 6.500 km2. És un dels majors aiguamolls d'aigua rica a Zàmbia i és molt important per a la vida silvestre, pesca, pasturatge de bestiar, el cultiu de la canya de sucre i la producció d'energia hidroelèctrica.
El 
Zàmbia 


Everglades USA

Els Everglades és un dels sistemes de tractament d'aigua més eficients de la natura on els filtres de les plantes contaminants fora de l'aigua de moviment lent, el lliurament d'aigua més neta a la badia de Florida, els Cayos de Florida, i els esculls de corall propers.



Els 
Everglades

Sundarbans (Bangladesh)

Els Sundarbans és la major manglar del món. Sundarbans significa "bonics boscos, però la regió també poden haver estat nomenat després que el gran nombre d'arbres Sundari que creixen en les aigües costaneres salabroses. Aquesta zona és, sens dubte dignes de la reialesa, ja que és la llar de, possiblement, la major població de tigres de Bengala al món

.


Bibliografía: Clica aquí

Aiguamolls a Catalunya.







Parc natural de L’emporda



aiguamolls de l’emporda : es el parc dels aiguamolls mes inportan de Catalunya es situa en les següents comunitats de Catalunya : ( Castelló d'Empúries (57,4%), Sant Pere Pescador (12,8%) Palau-saverdera (10,2%). Peralada (8,9%), Pau (4,7%), Pedret i Marzà (2,6%), l'Escala (2,1%), Roses (1,1%) i l'Armentera )
te uns 8,1 Km dels cuals tots son aiguamolls . la fauna del parc son el ocells ja que hi ha 50 especies de ocells .




aiguamoll de l’emporda .

No hay comentarios:

Publicar un comentario